Danslärare Dalarna 2018-03-29T10:25:11+00:00

Danslärare Dalarna

Danslärare Dalarna

Ylva Sved

Ylva har dansat sedan hon var 10 år gammal och hon har undervisat sedan 2010. Hon har tävlingsdansat i tio år på nationell och internationell mästerskapsnivå. År 2005 mottog Ylva Falu kommuns hederspris för goda idrottsliga insatser.
Ylva är examinerad i SDO Disco Steg 1-2 (Steg 3 pågår) och är utbildad domare. Hon är också examinerad i Truppgymnastik Basic av Svenska Gymnastikförbundet och har genomgått Sinclairs Academy Förberedande PDT-utbildning.

Personlig dansträning med Ylva i: Disco, Disco Freestyle, Slow, Engelsk Freestyle
Boka tid

Josefine Nilsson

Josefine är vår huvudtränare i Street. Hon har dansat sedan 15 års ålder, tävlar i Hiphop och tillhör Sverigeeliten i både par och singel. Har även tävlat i Disco och representerade Sverige på EM i Formation 2015.
Josefine undervisar i Street och Lyrical.
Examinerad i SDO Hiphop Steg 1.
HLR-utbildad 2015 och har även gått flera ledarskapsutbildningar.

Thomas Gilén

Undervisar i Bugg både för unga och vuxna samt tävlingsdansare. Är utbildad genom Svenska Danssportförbundet i Ledarskap steg 1 & 2, Bugg steg 1 & 2 samt Dubbelbugg steg 1 & 2. Är aktiv tävlingsdansare i högsta klass i Sverige och har i många år dansat dubbelbugg med ett nordiskt silver och två SM-brons som bästa resultat. Totalt har Thomas över 150 pallplatser inom bugg/dubbelbugg och har även tränat två stycken trios hela vägen till SM-guld.
Certifierad Bugg/Dubbelbuggstränare för elit-nivå.
HLR-utbildad årligen 2011- 2017

Nina Henriksson

Nina började dansa Showdance som 13-åring och fortsatte med det i 8 år tills hon beslutade sig för att testa på Dancehall.
2012 började  hon undervisa Barndans, Disco, Hiphop samt Dancehall. Nu ägnar hon sig endast åt det sistnämnda. Nina åker även på olika workshops för inspiration och för att lära sig mera. Drömmen är att åka till Jamaica för att där uppleva Dancehall på hemmaplan..

Therese Arvidsson

Therese är platsansvarig på Sinclairs Dala Dansstudio.  Hon började dansa i unga år. Mest Bugg och Fox på ett socialt plan. 2013 kom Therese till Dala dansstudio och påbörjade sin utbildning till att bli danslärare. Sedan dess har hon undervisat allt från de minsta dansarna i Barndans till vuxna i såväl Bugg som Rullstolsdans.
Therese har genomgått Sinclairs Academy Förberedande PDT och utbildning i Bröllopsdans.

Danslärare Dalarna

Amanda Hansson

Amanda undervisar Barndans, Disco/Street och Dance Moves 30+ i Leksand. Hon har själv dansat sedan 6 års ålder och tävlat på elitnivå, både nationellt och internationellt i disco. Amanda har även dansat Street, Jazz, Balett och Modern. Hon gick estet- dans på gymnasiet och sedan på balettakademiens dansarlinje. HRL-utbildning 2017-05-16

Danslärare Dalarna

Mariam Abbassi

Mariam undervisar i Barndans och Disco/Street. Framgångsrik tävlingsdansare i både Disco och Hiphop.
Mariam började som elev på Dala Dansstudio vid 13-års ålder och började undervisa hos oss 2014.

Wilma Junger

Wilma började som 8-åring tävla och träna gymnastik. Som 13-åring började hon istället dansa discodans och tävlade i disco på elitnivå i 3 år. Numera tävlar hon inte utan lägger allt fokus på att undervisa dans, något som hon gjort sedan 2014. Stilar hon har undervisat i är disco, disco freestyle, engelsk freestyle, street och barndans. Wilma är examinerad av Sveriges Dansorganisation i Disco Steg 1 och av Svenska Gymnastikförbundet i Truppgymnastik Basic. Hon har även genomgått Sinclairs Academy Förberedande PDT-utbildning. 

Tove Palmborg

Tävlingsdansar i solodisco i starklass och i gruppdisco i Champion.
Går just nu bredvid och lär sig och kommer snart att undervisa egna klasser.
Tove undervisar främst i Leksand och i Disco och Street.
Har genomgått Sinclairs Academy Förberedande PDT-utbildning.

Matilda Thorell

Matilda har tävlat i disco solo och duo på elitnivå i 8år . Är en av våra mycket uppskattade lärare i Leksand.

Zally Junger

Zally är framgångsrik tävlingsdansare i disco och tidigare gick hon även på truppgymnastik. Zally undervisar i Disco Freestyle. Sommaren 2017 examinerades hon i Truppgymnastik Basic av Svenska Gymnastikförbundet.

Rebecca Andersson

Rebecca har dansat sedan 8 års ålder och är framgångsrik tävlingsdansare i Disco. Svensk Mästare i Gruppdisco, med i svenska landslaget och har representerat Sverige på flera tävlingar internationellt.

Leonard Lundback

Leonard började dansa som 10-åring på Dala Dansstudio i Leksand. Framgångsrik tävlingsdansare i Disco. Svensk mästare i  Gruppdisco och har tillhört svenska landslaget sedan 2014. Som danslärare är Leo mycket kreativ och tycker om att träffa nya elever.
Leo har genomgått Sinclairs Academy Förberedande Personlig Danstränare.

Felicia Kastner

Felicia började dansa som 4-åring. Sen dess har hon provat många olika dansstilar. Bl.a. : Disco, Hiphop, Modernt och Freestyle. I Disco har hon tävlat på elitnivå i 5 år. Felicias ambition som ledare är att vara en förebild för barn och ungdomar samt sprida dansglädje.
Har genomgått Sinclairs Academy Grundläggande PDT.

Jonathan Cabrera Adolfsson

Jonathan började dansa och tävla för Let’s Move i Eskilstuna som 16-åring. Med flera år i Svenska landslaget i disco, bestämde han sig år 2012 för att utforska livet som dansare och har sedan dess hunnit utbilda sig vid:
Broadway Dance Center i New York, 6 mån
Balettakademien i Stockholm, 1 år
DiAmbra i Stockholm, 2 år
Även utbildad inom SDO- steg 1.
På sina klasser fokuserar han på energi, dynamik och utstrålning! Som lärare pushar han och inspirerar för att nå högsta möjliga personliga utveckling.