Tävlingsdans 2017-05-16T15:18:12+00:00

Våra tävlingsdanser

Sinclairs är en av landets mest framgångsrika dansskolor på tävlingsdansgolvet. Vi satsar fokuserat på att vara tydligt representerade i elit- och tävlingsammanhang och erbjuder därför ständig tillgång till friträning för tävlingsdansare, med coachade träningstillfällen flera gånger per vecka.

  • Team L Sinclair, f.d. svenska mästare i Gruppdisco, har genom sina två SM-guld, VM brons samt brons och silver på EM bevisat att Sinclairs kan matcha fram dansare till stordåd.
  • CS Dancecrew blev svenska och nordiska mästare, samt placerade sig på 3:e plats på EM.
  • I Tiodans har Benjamin Jayakoddy & Maya Shachar haft stora framgångar med bl.a JSM guld.
  • Vilhelmina Bohlin är regerande Svensk och Nordisk Mästarinna i Artistic Ballroom.

Disco

En mycket populär tävlingsdans som lockar både killar och tjejer. Disco är fartfyllt och underhållande för deltagare och publik. Sinclairs deltar på de flesta nationella tävlingar som arrangeras.

HipHop

Dansas till dagens RnB, hiphop och populärmusik. Hiphopens lite tyngre musik och stil lockar ofta killar.

Charlotte Sinclair är vår huvudtränare i såväl Disco som Hiphop. Hon är nordisk och svensk mästarinna i Disco och har också tillhört svenska landslaget. Charlotte är examinerad Danslärare samt Sportdanstränare i Latin och Disco av Sveriges Dansorganisation.

Pardans

De fem latinamerikanska och de fem standarddanserna har blivit mycket uppmärksammade och populära genom TV-program som Let´s Dance. Sinclairs är en av landets främsta dansskolor när det handlar om s.k. Tiodans.

Sinclairs är också mycket framgångsrika i andra Pardansdiscipliner såsom Bugg, Swing, Salsa m.m.

Artistic Ballroom

Detta är en relativt ny tävlingsform där man tar de traditionella Pardanserna såsom Chacha, Vals, Salsa m.m. och tävlar antingen ensam (Solo), eller tillsammans med en kompis (Duo). Skillnaden på Duo och traditionell Pardans är att i Duodans tar man aldrig traditionell dansfattning utan framför koreografin sida vid sida.
Sinclairs är redan den dominerande svenska dansskolan i Artistic Ballroom.

I Pardans och Artistic Ballroom är Ted Heikura huvudtränare. Ted har tillhört svenska landslaget och har bl.a. vunnit Svenska Juniormästerskapen och ett antal prestigefyllda tävlingar såsom French Open, Copenhagen Open och Gothenburg International. Ted Heikura är examinerad Danslärare samt Sportdanstränare i Latin och Standard av Sveriges Dansorganisation. Han är också certifierad PT.