Danslärare Sinclairs Dalarna

Josefine Nilsson

Josefine är vår huvudtränare i Street. Hon har dansat sedan 15 års ålder, tävlar i Hiphop och tillhör Sverigeeliten i både par och singel. Har även tävlat i Disco och representerade Sverige på EM i Formation 2015.
Josefine undervisar i Street och Lyrical.
Examinerad i SDO Hiphop Steg 1.
HLR-utbildad 2015 och har även gått flera ledarskapsutbildningar.

Jessica Kåla

Jessica äger och driver Sinclairs Dala Dansstudio och blev utsedd till Årets Personliga Danstränare på Sinclairs 2018.

Hon började dansa när Dala Dansstudio startade 1988. Sedan dess har hon dansat de olika pardanserna inom både latin, standard & caribbean, disco, hiphop och även balett, jazz, fridans, step och flamenco. Hon har tävlat i flera av dessa danser och blev Svensk Mästare i Bugg 2018.

Jessica har alltid lagt mycket tid på att både dansa & undervisa. Idag är hon tränare i Artistic Ballroom, Standard, Latin, Caribbean, Bugg, Barndans, Disco, Hiphop, Fox &  Dance Moves 30+. Gick estetisk Dans på gymnasiet. Utbildad hos Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1. HLR & DHLR utbildad- 2015. Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning. Sinclairs Academy Uppgradering Bröllopsdans.

Personlig dansträning
med Jessica i:

– Bröllopsdans
– Bugg, Pardans
– Caribbean
– Möhippa/Svensexa

Boka tid

Jossefine Kåla

Jossefine började dansa som barn på Dala Dansstudio och har tävlat i all pardans och Artistic Ballroom. Under dessa åren har hon fått flera placeringar på både SM, NM & EM bland annat ett SM-guld i Salsa. Jossefine undervisar i främst barndans och pardans. Hon finns även tillgänglig för privatlektioner. Jossefine har gått SDO steg 1 utbildning och Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning samt Sinclairs Academy Uppgradering Bröllopsdans. Utbildad i HLR 2019.

Nina Henriksson

Som 13 åring började hennes danskarriär med showdance/jazz, sedan fastnade hon för stilen dancehall som hon dansat sen 2010.  

På senare år har hon även hittat passionen för pardans, salsa speciellt men även bachata, både som pardans och solodans. Footwork och Body movement är något hon verkligen gillar att jobba med. Nina Undervisar idag i Dancehall, Salsa Par, Bachata Par och High Heels. För att utveckla sig inom alla stilar åker hon runt i landet på olika workshops. 

Nina har gått Sinclairs Academy Förberedande PDT utbildning och Uppgradering  Bröllopsdans.

Therese Helgesson

Therese började dansa i unga år. Mest Bugg och Fox på ett socialt plan 2013 kom Therese till Dala dansstudio och påbörjade sin utbildning till att bli danslärare. Sedan dess har hon undervisat allt från de minsta dansarna i Barndans till vuxna i såväl Bugg som Rullstolsdans. Idag jobbar Therese med att utveckla och träna våra rullstolsdansare i flera olika danser såväl socialt som på tävlingsgolvet. Under 2018 fick Therese mottaga Falukommuns Tillgänglighetspris för sitt arbete med Rullstolsdans. Therese är utbildad hos Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1. Hon har även genomgått Sinclairs Academy Förberedande PDT och utbildning i Bröllopsdans.

Amanda Hansson

Amanda började dansa vid 6 års ålder och har dansat Show, Disco, Street, Jazz, Balett och Modern. I disco har Amanda tävlat på elitnivå både nationellt och internationellt och 2013 tog hon tillsammans med gruppen Electric Brainfreeze VM-brons i grupp disco. Amanda undervisar i Dance Moves.  Amanda har gått Estetiska programmet med inriktning dans, Dansarlinjen på Balettakademin, Danslärare Steg 1, Sveriges Dansorganisation, Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning. HRL-utbildning 2017-05-16.

Matilda Thorell

Matilda har dansat sedan hon var 5 år gammal och har provat på en mängd olika dansstilar. Bl.a balett, disco, hiphop och disco slow. Hon har även tävlat i disco på elitnivå under ett antal år. Matilda undervisar nu i disco/street och tävlings-coachning i leksand. Mathilda har gått Sinclairs Academy PDT utbildning

Jonathan Cabrera Adolfsson

Jonathan började dansa och tävla för Let’s Move i Eskilstuna som 16-åring. Med flera år i Svenska landslaget i disco, bestämde han sig år 2012 för att utforska livet som dansare och har sedan dess hunnit utbilda sig vid:
Broadway Dance Center i New York, 6 mån
Balettakademien i Stockholm, 1 år
DiAmbra i Stockholm, 2 år
Även utbildad inom Sveriges Dansorganisation- Steg 1 & 2
Sinclairs Awards 2020 Årets Raket
På sina klasser fokuserar han på energi, dynamik och utstrålning! Som lärare pushar han och inspirerar för att nå högsta möjliga personliga utveckling.

Emily Svedlund

Emily har dansat sedan hon var 3 år och har tävlat i discodans på elitnivå sedan 2012. Under åren har hon provat på många dansstilar som bland annat; Disco, Hiphop, modern, engelsk freestyle och jazz m.fl. Som danslärare är Emilys ambition att sprida dansglädje till alla.

Douglas Junger

Douglas dansar disco på elitnivå, han har tävlat i disco i sex år och har representerat Sveriges landslag i disco på både VM och EM. Han har tagit ett ett EM silver samt ett EM brons. Han har också tagit två bronsmedaljer på VM. Han undervisar i Copy Cats på dansskolan. Douglas har gått SDO steg 1  & Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning.

Sandra Ogeskär

Sandra är en socialdansare som under åren lagt mycket tid på landets dansbanor. Hon undervisar i Bugg & Fox

Alva Linderholm

Alva började dansa vid två års ålder och har sedan dess dansat flera olika stilar.
Hon började dansa disco när hon var fem år och började tävla i disco redan när hon var sju år. Idag tävlar hon på elitnivå.
Alva undervisar i Disco/Street, Tävlingscoachning, Dancemoves och Latin ladies.
Sveriges Dansorganisation Danslärare Steg 1
Sinclairs Academy Förberedande Personlig Danstränare

Ellen Bergqvist Schefvert

Ellen började dansa som 5-åring. Hon har flera års erfarenhet av dans och har hunnit prova på en mängd olika dansstilar. Hon började träna för Sinclairs våren 2019 och tävlar i disco, slow & engelsk freestyle.  
På sina klasser fokuserar hon på att inspirera sina elever och att sprida dansglädje.
Ellen blev 2020 tilldelad Sinclairs Awards: Årets Klippa.
Hon har genomgått SDO Danslärare Steg 1 och Sinclairs Academy Förberedande Personlig Danstränare.

Alizia Holmgren

Alizia började dansa barndans som 5-åring och har med åren hunnit provat på många olika dansstilar, bland annat Disco, Hiphop, Engelsk freestyle och Slow. Just nu är hon aktiv tävlingsdansare i disco på elitnivå och undervisar i Disco/Street och tävlingscoaching.

-Sinclairs Academy förberedande personlig danstränare

Torbjörn Janering

Torbjörn har dansat i många år och har en stor passion för just socialdans och undervisar i bugg & fox på alla nivåer

Hanna Brewits Spegel

Hanna har dansat sedan hon var cirka 8 år gammal, både disco och hiphop men dansar endast disco nu.  Hanna undervisar i Danslekis, Barndans, Disco Kids och Dance Moves i Leksand.

Linnea Andersson

Linnéa har dansat sedan hon var 8 år gammal. Hon har dansat många olika stilar och har i flera år tävlat disco och även tävlat på elitnivå i hiphop. Linnéa undervisar i danslekis, barndans, disco/street, dancemoves, latin ladies, street, gruppcoachning I disco och hiphop och har även vår undervisning för vårt samarbete tillsammans med Erlaskolan. Hon är även aktiv med Sinclairs Showgrupp.  Linnéa ger även väldigt gärna ut personlig dansträning i hiphop och disco.

– Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1

– Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning

– Sinclairs Academy Uppgradering Bröllopsdans

– HLR-utbildad 2017

– Sinclairs Awards Årets danslärare 2020

– Gått Sveriges Dansorganisations ”Moment SDO” 2021

Filippa Hopstadius

Filippa har dansat sedan hon var 6 år gammal. Under de åren har hon hunnit dansa både disco, hiphop, balett, jazz, modern och artistic ballroom. I disco har hon även tävlat i Sveriges högsta klass. Nu coachar hon tävlingsdansarna i disco solo, duo och grupp. Där brinner hon för att se sina elever utvecklas samtidigt som de behåller dansglädjen och en positiv inställning! Filippa är utbildad i SDO:s Steg 1 Utbildning, och Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning. Hon blev utsedd till Årets Rookie på Sinclairs Awards 2020.

Lisa Andersson

Lisa började dansa disco och hiphop när hon var ungefär 12 år gammal. Hon började tävla ungefär ett år senare och tävlar fortfarande hiphop. Hon har hunnit testa på bland annat disco slow och jazz också. Lisa undervisar idag i disco/street- och barndansklasser i leksand.

Elicia Jonsson

Elicia började på dansskolan 2009, då hon började med disco och hiphop. Under åren har hon hunnit testa på cha cha duo, merengue och annat gott och blandat, men det är ändå disco och framförallt street hon fastnat för. Just nu är hon aktiv tävlingsdansare i hiphop duo & solo. När Elicia inte dansar är jobbar hon som privatlärare och lärarvikarie i grundskolans alla åldrar och ämnen. Pga säsongsjobb på skidskolan i Sälen undervisar Elicia för tillfället endast i privatlektioner. Hon har gått idrottsinriktning på gymnasiet samt Sinclairs Academys PDT utbildning, och hon tar mer än gärna bokningar både hiphop och disco.

Wilma Kritz

Wilma började dansa vid 6 års ålder och började tävla när hon var 8 år.
Hon tävlar idag på elitnivå i disco och tävlar även i engelsk freestyle, disco slow och modern.
Wilma undervisar i disco och street och hennes ambition är att sprida glädje och utveckling genom dansen.

Malin Bäcke

Malin började dansa jazz vid 8 års ålder och har sen dess dansat de mesta stilarna inom jazzen samt modern, balett och streetdance. 

Gick estetiska programmet med inrikting dans/teater på gymnasiet. 

2014 började hon att undervisa och hon har undervisat allt ifrån barndans till avancerad nivå i jazz, modern och street samt showdans i vuxengrupp.

Sen hösten 2019 undervisar hon i barndans och disco/street här på Sinclairs Dala Dansstudio.

Clara Myrzell

Clara har dansat så länge hon kan minnas och går nu estet dans på gymnasiet. Hon har dansat jazz, feminin vibe och hiphop i alla olika former. Som danslärare vill Clara se till att alla ska känna sig välkomna och ha kul samt vill hon sprida dansglädje!

Elin Isberg

Har dansat sedan barnsben och gick estet dans på gymnasiet. Därefter har hon utbildat sig på musikkonservatoriet. Elin har undervisat i ca 15 år. Jazz och show är det hon brinner för. Just nu är hon lärare i Jazz och i Sinclairs Showgrupp. Hon har både dansat och gjort koreografi för Borlänge nyårs revy i 14 års tid. Tävlat i revy SM två gånger. Har även showat i Tällberg på Klockaregården med showen Knätofs. Elin har gått Sinclairs Academy förberedande PDT utbildning. 

På Elins jazzlektioner kommer ni lära er allt från teknik till utstrålning på scen. Här kommer ni få bygga upp er självkänsla inom dansen. Vi kommer dansa, skratta och svettas tillsammans. Vi börjar lektionen med uppvärmning som sedan går över i dansövningar över golvet. Ni kommer få lära er en hel dans. Jazz är en dans som passar utmärkt på scen då utstrålning är a och o. Hon vill att alla elever ska gå ifrån hennes klasser glad, fyllda med energi och längtan till nästa lektion.

Emilia Lamell

Emilia började dansa vid 6-års ålder och började tävla 2015. Hon har dansat modern och disco samt hiphop som hon fastnat lite extra för. Emilia är även medlem i hiphop gruppen Kurbits Crew som har medverkat i TV programmet Talang 2019 där de tog sig till semifinal.

Alma Sjölund

Alma har dansat så länge hon kan minnas.  Hennes tävlingsdebut skedde vid 11 års ålder i hiphop. Under åren har hon provat på flera olika stilar t.ex. Jazz, modern, balett, pardans, artistic ballrom, dancehall, disco m.m.  Alma studerar vid estetiska programmet med inriktning dans. Utöver skolan så tillbringar hon många timmar på dansskolan som elev och danslärare.

Alma har genomgått Sveriges Dansorganisation Steg 1.

Patrik Hedlund

Patrik är en van och passionerad socialdansare som undervisar både i Bugg och Fox. Han är även en av eldsjälarna som arrangerar Fredagsdans på dansskolan.

Cecilia Kempe

Cecilia är en professionell dansare och certifierad danslärare. Hon började sin resa i Falun på Dala Dansstudio som tävlingsdansare och har tävlat i både EM och VM i HipHop. Efter att ha gått den estetiska gymnasielinjen med inriktning dans vidareutbildade sig Cecilia i Stockholm på DiAmbra´s danslinje samt Balettakademiens streetdance utbildning. Efter att ha tränat, undervisat och jobbat med dans i drygt två år i Stockholm flyttade Cecilia till Los Angeles. Där gick hon en 2 årig danslärarutbildning på Glendale Community College. Cecilia blev sedan signerad av en utav Los Angeles främsta dansagenturer Go2Talent Agency. Hon har jobbat med artister så som Jennifer Lopez, Ariana Grande, French Montana och Snoop Dogg. Cecilia undervisade även i HipHop på en av Los Angeles främsta dansstudior, Edge Performing Arts Center. Efter åtta år i LA har Cecilia flyttat hem till Falun och är ivrig att dela med sig av sina kunskaper. Hon är en passionerad dansare och lärare som vill få fram det bästa hos sina elever. På hennes lektioner är det dansglädje och fullt ös som gäller.

Irina Basova

Irina Basova är uppvuxen i Ryssland och har dansat sedan hon var 5år. Dansen har varit en väldigt stor del i hennes liv och det blev balett som hon valde att satsa på.  Irina har pluggat på balettskolan i Leningrad och internationell idrott & modern dans på universitetsnivå i Ryssland.  Under alla sina år med studier jobbade hon samtidigt som Dansare. Irina har även tävlat med stor framgång i klassisk balett under sina år i Ryssland . Sen Irina kom till Sverige har hon både pluggat på Danshögskolan och undervisat så hon har lång erfarenhet som danslärare runt om i Sverige.
Som elev på Irinas klasser kan du som elev förvänta dig teknisk och metodisk kvalitet och personlig utveckling. Och mottot är att sprida dansglädje till eleverna och att allt är möjligt om man vill.

Amanda Nieminen

Amanda har dansat sedan hon var 17 år gammal och har sedan dess funnit en stor kärlek till dans.  Modernt och jazz är stilarna hon fastnat för mest, men hon har också dansat balett, och testat lite olika hiphop-stilar. På Amandas klasser är hennes mål att alla ska bli sedda och att eleverna ska gå därifrån med ny energi och vara nöjda med sina prestationer.

Sara Jonsson

Sara dansar huvudsakligen rullstolsdans just nu men har dansat bugg i 17 år och även vals, argentinsk tango, cha cha, rumba, jive. Sara har också tävlat under en kort period.

Emma Fritzing

Emma har dansat sedan hon var 4 år gammal. Under åren har hon hunnit testa på många olika danser men främst dansat hiphop, feminine Vibe, Jazz, balett och modernt. Emma går estetisk dans på gymnasiet och lägger väldigt mycket tid på just dansen.

Ia Branth

Ia lägger så mycket tid hon bara kan på dans och rörelse som hon verkligen älskar.
Hon undervisar i barndans och Funktionsvariationer.

Alma Skogqvist

Alma har dansat sedan hon var 5 år och har under åren provat på flera olika dansstilar som till exempel disco, street, konstnärligt och slow. Just nu är hon aktiv tävlingsdansare i både disco och hiphop. Som danslärare vill Alma att alla ska känna samma dansglädje och gemenskap som hon gjort genom dansen.

Lucas Kåla

Lucas har dansat sedan han var 6år och har dansat de flesta dansstilarna, Dock har det varit pardansen som han fastnade lite extra för.
Han tävlade i flera år i bugg, cha-cha, Rumba, Jive, Samba, Vals, Quickstep och Salsa.
Lucas har flera placeringar både på SM och NM men mest stolt är han över sina SM-guld i Bugg tre år i rad 2017-2019.

Alvin Sommar

Alvin har stor erfarenhet och har dansat och tävlat i många år. Han tävlar i Sveriges högsta klasser inom solo, duo och grupp i hiphop.
Han har testat på och tävlat både i disco och hiphop men fastnade för hiphopen. Alvin är en av dansarna i hiphop gruppen Kurbits crew som har många framgångar inom dansen. De har exempelvis varit med i talang där de tog sig till semifinal och även dansat för kungen på nationaldagen.
Alvin vill hela tiden utvecklas och dela med sig av sin kunskap till andra.

Rickard Thorsell

Rickard har dansat aktivt på socialdansgolvet i snart 15år. Dessutom har han över 10 års erfarenhet av undervisning i Bugg & Fox. Han har gått flera olika utbildningar och workshops inom socialdans så på hans lektioner är det en bra blandning av teknik och dansglädje!