Danslärare Sinclairs Dalarna

Josefine Nilsson

Josefine är vår huvudtränare i Street. Hon har dansat sedan 15 års ålder, tävlar i Hiphop och tillhör Sverigeeliten i både par och singel. Har även tävlat i Disco och representerade Sverige på EM i Formation 2015.
Josefine undervisar i Street och Lyrical.
Examinerad i SDO Hiphop Steg 1.
HLR-utbildad 2015 och har även gått flera ledarskapsutbildningar.

Jessica Kåla

Jessica äger och driver Sinclairs Dala Dansstudio och blev utsedd till Årets Personliga Danstränare på Sinclairs 2018.

Hon började dansa när Dala Dansstudio startade 1988. Sedan dess har hon dansat de olika pardanserna inom både latin, standard & caribbean, disco, hiphop och även balett, jazz, fridans, step och flamenco. Hon har tävlat i flera av dessa danser och blev Svensk Mästare i Bugg 2018.

Jessica har alltid lagt mycket tid på att både dansa & undervisa. Idag är hon tränare i Artistic Ballroom, Standard, Latin, Caribbean, Bugg, Barndans, Disco, Hiphop, Fox &  Dance Moves 30+. Gick estetisk Dans på gymnasiet. Utbildad hos Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1. HLR & DHLR utbildad- 2015. Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning. Sinclairs Academy Uppgradering Bröllopsdans.

Personlig dansträning
med Jessica i:

– Bröllopsdans
– Bugg, Pardans
– Caribbean
– Möhippa/Svensexa

Boka tid

Nina Henriksson

Som 13 åring började hennes danskarriär med showdance/jazz, sedan fastnade hon för stilen dancehall som hon dansat sen 2010.  

På senare år har hon även hittat passionen för pardans, salsa speciellt men även bachata, både som pardans och solodans. Footwork och Body movement är något hon verkligen gillar att jobba med. Nina Undervisar idag i Dancehall, Salsa Par, Bachata Par. För att utveckla sig inom alla stilar åker hon runt i landet på olika workshops. 

Nina har gått Sinclairs Academy Förberedande PDT utbildning och Uppgradering  Bröllopsdans.

Therese Helgesson

Therese började dansa i unga år. Mest Bugg och Fox på ett socialt plan 2013 kom Therese till Dala dansstudio och påbörjade sin utbildning till att bli danslärare. Sedan dess har hon undervisat allt från de minsta dansarna i Barndans till vuxna i såväl Bugg som Rullstolsdans. Idag jobbar Therese med att utveckla och träna våra rullstolsdansare i flera olika danser såväl socialt som på tävlingsgolvet. Under 2018 fick Therese mottaga Falukommuns Tillgänglighetspris för sitt arbete med Rullstolsdans. Therese är utbildad hos Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1. Hon har även genomgått Sinclairs Academy Förberedande PDT och utbildning i Bröllopsdans.

Amanda Hansson

Amanda började dansa vid 6 års ålder och har dansat Show, Disco, Street, Jazz, Balett och Modern. I disco har Amanda tävlat på elitnivå både nationellt och internationellt och 2013 tog hon tillsammans med gruppen Electric Brainfreeze VM-brons i grupp disco. Amanda undervisar i Barndans, Disco, Street , Dance Moves, Rising Star och är coach för tävlingsdansarna i Disco solo och grupp.  Amanda har gått Estetiska programmet med inriktning dans, Dansarlinjen på Balettakademin, Danslärare Steg 1, Sveriges Dansorganisation, Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning. HRL-utbildning 2017-05-16

Matilda Thorell

Matilda har dansat sedan hon var 5 år gammal och har provat på en mängd olika dansstilar. Bl.a balett, disco, hiphop och disco slow. Hon har även tävlat i disco på elitnivå under ett antal år. Matilda undervisar nu i disco/street och tävlings-coachning i leksand. Mathilda har gått Sinclairs Academy PDT utbildning

Jonathan Cabrera Adolfsson

Jonathan började dansa och tävla för Let’s Move i Eskilstuna som 16-åring. Med flera år i Svenska landslaget i disco, bestämde han sig år 2012 för att utforska livet som dansare och har sedan dess hunnit utbilda sig vid:
Broadway Dance Center i New York, 6 mån
Balettakademien i Stockholm, 1 år
DiAmbra i Stockholm, 2 år
Även utbildad inom Sveriges Dansorganisation- Steg 1 & 2
Sinclairs Awards 2020 Årets Raket
På sina klasser fokuserar han på energi, dynamik och utstrålning! Som lärare pushar han och inspirerar för att nå högsta möjliga personliga utveckling.

Jossefine Kåla

Jossefine började dansa som barn på Dala Dansstudio och har tävlat i all pardans och Artistic Ballroom. Under dessa åren har hon fått flera placeringar på både SM, NM & EM bland annat ett SM-guld i Salsa. Jossefine studerar naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Utöver det så jobbar Jossefine även som danslärare och undervisar just nu i Artistic ballroom & Latin Ladies. Hon finns även tillgänglig för privatlektioner. Jossefine har gått SDO steg 1 utbildning och Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning samt Sinclairs Academy Uppgradering Bröllopsdans. Utbildad i HLR 2019.

Mariam Abbassi

Mariam är aktiv tävlingsdansare, just nu tävlar hon i hiphop solo samt battle med stora framgångar! Hon har även varit aktiv i tävlingsdans i disco under 3 års tid. Mariam började undervisa år 2014  och har som danslärare jobbat med alla olika åldrar. Hon under visar idag i Disco och street.

Emily Svedlund

Emily har dansat sedan hon var 3 år och har tävlat i discodans på elitnivå sedan 2012. Under åren har hon provat på många dansstilar som bland annat; Disco, Hiphop, modern, engelsk freestyle och jazz m.fl. Som danslärare är Emilys ambition att sprida dansglädje till alla.

Douglas Junger

Douglas dansar disco på elitnivå, han har tävlat i disco i sex år och har representerat Sveriges landslag i disco på både VM och EM. Han har tagit ett ett EM silver samt ett EM brons. Han har också tagit två bronsmedaljer på VM. Han undervisar i Copy Cats på dansskolan. Douglas har gått SDO steg 1  & Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning.

Selma Löfgren

Selma började dansa barndans som 4-åring på Dala Dansstudio i Falun. Sedan 2011 har hon tävlat i discodans på elitnivå. Utöver disco dansar hon även hiphop och artistic ballrom. Selma undervisar i disco/street, Dance moves, just dance caribbean och danslekis. Selmas ambition är att sprida dansglädje. Hon har gått Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning. Selma blev utnämnd till Årets eldsjäl 2020.

Sandra Ogeskär

Alva Linderholm

Alva började dansa vid två års ålder och har sedan dess dansat flera olika stilar.
Hon började dansa disco när hon var fem år och började tävla i disco redan när hon var sju år. Idag tävlar hon på elitnivå.
Alva undervisar i Disco/Street, Tävlingscoachning, Dancemoves och Latin ladies.
Sveriges Dansorganisation Danslärare Steg 1
Sinclairs Academy Förberedande Personlig Danstränare

Alizia Holmgren

Ellen Bergqvist Schefvert

Ellen började dansa som 5-åring. Hon har flera års erfarenhet av dans och har hunnit prova på en mängd olika dansstilar. Hon började träna för Sinclairs våren 2019 och tävlar i disco, slow & engelsk freestyle.  
På sina klasser fokuserar hon på att inspirera sina elever och att sprida dansglädje.
Ellen blev 2020 tilldelad Sinclairs Awards: Årets Klippa.
Hon har genomgått SDO Danslärare Steg 1 och Sinclairs Academy Förberedande Personlig Danstränare.

Torbjörn Janering

Hanna Brewits Spegel

Hanna har dansat sedan hon var cirka 8 år gammal, både disco och hiphop men dansar endast disco nu. Hanna undervisar i danslekis, barndans, disco kids, copy cats, disco/street nybörjare och tävlingscoaching i Leksand.

Filippa Hoppstadius

Linnea Andersson

Linnéa har dansat sedan hon var 8 år gammal. Hon har dansat många olika stilar och har i flera år tävlat disco och även tävlat på elitnivå i hiphop. Linnéa undervisar i danslekis, barndans, disco/street, dancemoves, latin ladies, street, gruppcoachning I disco och hiphop och har även vår undervisning för vårt samarbete tillsammans med Erlaskolan. Hon är även aktiv med Sinclairs Showgrupp.  Linnéa ger även väldigt gärna ut personlig dansträning i hiphop och disco.

– Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1

– Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning

– Sinclairs Academy Uppgradering Bröllopsdans

– HLR-utbildad 2017

– Sinclairs Awards Årets danslärare 2020

Elicia Jonsson

Elicia började på dansskolan 2009, då hon började med disco och hiphop. Under åren har hon hunnit testa på cha cha duo, merengue och annat gott och blandat, men det är ändå disco och framförallt street hon fastnat för. Just nu är hon aktiv tävlingsdansare i hiphop duo & solo. När Elicia inte dansar är jobbar hon som privatlärare och lärarvikarie i grundskolans alla åldrar och ämnen. Pga säsongsjobb på skidskolan i Sälen undervisar Elicia för tillfället endast i privatlektioner. Hon har gått idrottsinriktning på gymnasiet samt Sinclairs Academys PDT utbildning, och hon tar mer än gärna bokningar både hiphop och disco.

Malin Bäcke

Malin började dansa jazz vid 8 års ålder och har sen dess dansat de mesta stilarna inom jazzen samt modern, balett och streetdance. 

Gick estetiska programmet med inrikting dans/teater på gymnasiet. 

2014 började hon att undervisa och hon har undervisat allt ifrån barndans till avancerad nivå i jazz, modern och street samt showdans i vuxengrupp.

Sen hösten 2019 undervisar hon i barndans och disco/street här på Sinclairs Dala Dansstudio.

Elin Isberg

Har dansat sedan barnsben och gick estet dans på gymnasiet. Därefter har hon utbildat sig på musikkonservatoriet. Elin har undervisat i ca 15 år. Jazz och show är det hon brinner för. Just nu är hon lärare i Jazz och i Sinclairs Showgrupp. Hon har både dansat och gjort koreografi för Borlänge nyårs revy i 14 års tid. Tävlat i revy SM två gånger. Har även showat i Tällberg på Klockaregården med showen Knätofs. Elin har gått Sinclairs Academy förberedande PDT utbildning. 

På Elins jazzlektioner kommer ni lära er allt från teknik till utstrålning på scen. Här kommer ni få bygga upp er självkänsla inom dansen. Vi kommer dansa, skratta och svettas tillsammans. Vi börjar lektionen med uppvärmning som sedan går över i dansövningar över golvet. Ni kommer få lära er en hel dans. Jazz är en dans som passar utmärkt på scen då utstrålning är a och o. Hon vill att alla elever ska gå ifrån hennes klasser glad, fyllda med energi och längtan till nästa lektion.