Danslärare Dalarna

Josefine Nilsson

Josefine är vår huvudtränare i Street. Hon har dansat sedan 15 års ålder, tävlar i Hiphop och tillhör Sverigeeliten i både par och singel. Har även tävlat i Disco och representerade Sverige på EM i Formation 2015.
Josefine undervisar i Street och Lyrical.
Examinerad i SDO Hiphop Steg 1.
HLR-utbildad 2015 och har även gått flera ledarskapsutbildningar.

Jessica Kåla

Jessica äger och driver Sinclairs i Borlänge och blev utsedd till Årets Personliga Danstränare på Sinclairs 2018.
Hon började dansa när Dala Dansstudio startade 1988. Sedan dess har hon dansat de olika pardanserna inom både latin, standard & caribbean, disco, hiphop och även balett, jazz, fridans, step och flamenco. Hon har tävlat i flera av dessa danser och blev Svensk Mästare i Bugg i maj 2018.
Jessica har alltid lagt mycket tid på att både dansa & undervisa. Idag är hon tränare i Artistic Ballroom, Standard, Latin, Caribbean, Bugg, Barndans, Disco, Hiphop, Fox &  Dance Moves 30+. Gick estetisk Dans på gymnasiet. Utbildad hos Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1. HLR & DHLR utbildad- 2015. Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning. Sinclairs Academy Uppgradering Bröllopsdans.

Personlig dansträning med Jessica i: Bröllopsdans, Bugg, Pardans, Caribbean, Möhippa/Svensexa
Boka tid

Thomas Gilén

Undervisar i Bugg både för unga och vuxna samt tävlingsdansare. Är utbildad genom Svenska Danssportförbundet i Ledarskap steg 1 & 2, Bugg steg 1 & 2 samt Dubbelbugg steg 1 & 2. Har som aktiv tävlingsdansare tagit SM-Guld i bugg 2018. Totalt har Thomas över 150 pallplatser inom bugg/dubbelbugg varav 5 från Svenska Mästerskapen och Nordiska Mästerskapen. Som tränare har han tränat fram elitdansare till pallplatser där det 4 gånger räckt hela vägen till SM-Guld.
Certifierad Bugg/Dubbelbuggstränare för elit-nivå.
HLR-utbildad årligen 2011- 2018
Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning
Sinclairs Academy Uppgradering Bröllopsdans

Personlig dansträning med Thomas i: Bugg
Boka tid

Nina Henriksson

Nina började dansa Showdance som 13-åring och fortsatte med det i 8 år tills hon beslutade sig för att testa på Dancehall.
2012 började  hon undervisa Barndans, Disco, Hiphop samt Dancehall. Nu ägnar hon sig endast åt det sistnämnda. Nina åker även på olika workshops för inspiration och för att lära sig mera. Drömmen är att åka till Jamaica för att där uppleva Dancehall på hemmaplan..

Therese Arvidsson

Therese började dansa i unga år. Mest Bugg och Fox på ett socialt plan 2013 kom Therese till Dala dansstudio och påbörjade sin utbildning till att bli danslärare. Sedan dess har hon undervisat allt från de minsta dansarna i Barndans till vuxna i såväl Bugg som Rullstolsdans. Idag jobbar Therese med att utveckla och träna våra rullstolsdansare i flera olika danser såväl socialt som på tävlingsgolvet. Under 2018 fick Therese mottaga Falukommuns Tillgänglighetspris för sitt arbete med Rullstolsdans. Therese är utbildad hos Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1. Hon har även genomgått Sinclairs Academy Förberedande PDT och utbildning i Bröllopsdans.

Amanda Hansson

Amanda började dansa vid 6 års ålder och har dansat Show, Disco, Street, Jazz, Balett och Modern. I disco har Amanda tävlat på elitnivå både nationellt och internationellt och 2013 tog hon tillsammans med gruppen Electric Brainfreeze VM-brons i grupp disco. Amanda är platsansvarig för verksamheten i Leksand och undervisar i Barndans, Disco, Street , Dance Moves, Rising Star och är coach för tävlingsdansarna i Disco solo och grupp.  Amanda har gått Estetiska programmet med inriktning dans, Dansarlinjen på Balettakademin, Danslärare Steg 1, Sveriges Dansorganisation, Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning. HRL-utbildning 2017-05-16

Matilda Thorell

Matilda har dansat sedan hon var 5 år gammal och har provat på en mängd olika dansstilar. Bl.a balett, disco, hiphop och disco slow. Hon har även tävlat i disco på elitnivå under ett antal år. Matilda undervisar nu i barndans, disco/street och disco slow i leksand och har gjort det sedan ca 2 år tillbaka.

Zally Junger

Zally började dansa discodans som 14 åring, efter en lång erfarenhet av truppgymnastik. Efter det har hon även börjat dansa street, disco slow och englesk freestyle. Zally undervisar i discofreestyle, barndans, barnlekis, disco kids och disco/street kurser. Utbildad hos Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1. Sommaren 2017 examinerades hon i Truppgymnastik Basic av Svenska Gymnastikförbundet. Zally har även genomfört Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning.

Rebecca Andersson

Rebecca har dansat sedan 8 års ålder och var en framgångsrik tävlingsdansare i Disco. Hon har representerat svenska landslaget på flera internationella tävlingar, och med två SM-guld och ett VM-brons i grupp-disco i bagaget dansar hon nu både disco och street utan att tävla. Hon undervisar i både disco och street samt coaching.

Leonard Lundback

Leonard började dansa som 10-åring på Dala Dansstudio i Leksand. Framgångsrik tävlingsdansare i Disco. Svensk mästare i  Gruppdisco och har tillhört svenska landslaget sedan 2014. Som danslärare är Leo mycket kreativ och tycker om att träffa nya elever.
Utbildad hos Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1. Leo har även genomgått Sinclairs Academy Förberedande Personlig Danstränare.

Felicia Kastner

Felicia Kastner  är en tjej som är positiv, idérik och målinriktad. Dansen har varit en viktig del av hennes liv sen hon var fyra år. Vid 10 års ålder började hon tävla i discodans på elitnivå. Andra dansstilar som hon tränat är modern dans, hiphop, bugg och disco freestyle. Just nu undervisar hon i disco/hiphop och dancemoves 30+.

Jonathan Cabrera Adolfsson

Jonathan började dansa och tävla för Let’s Move i Eskilstuna som 16-åring. Med flera år i Svenska landslaget i disco, bestämde han sig år 2012 för att utforska livet som dansare och har sedan dess hunnit utbilda sig vid:
Broadway Dance Center i New York, 6 mån
Balettakademien i Stockholm, 1 år
DiAmbra i Stockholm, 2 år
Även utbildad inom SDO- steg 1.
På sina klasser fokuserar han på energi, dynamik och utstrålning! Som lärare pushar han och inspirerar för att nå högsta möjliga personliga utveckling.

Jossefine Kåla

Jossefine har dansat i sju år på Dala Dansstudio och har tävlat i all pardans och Artistic Ballroom. Under dessa åren har hon fått flera placeringar på både SM & NM. Senast ett SM-guld i Salsa. Jossefine studerar naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Utöver det så jobbar Jossefine även som danslärare och undervisar i pardans, barndans, disco/street, Dance Moves 30+ & Latin Ladies. Hon har gått Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning samt Sinclairs Academy Uppgradering Bröllopsdans. Utbildad i HLR 2018-2019

Mariam Abbassi

Mariam är 20 år gammal och en av danslärarna på Sinclairs Daladansstudio i Borlänge. Hon är aktiv tävlingsdansare och har tävlat sedan 7 år tillbaka, just nu tävlar hon i hiphop solo samt battle med stora framgångar! Hon har även varit aktiv i tävlingsdans i disco under 3 års tid. Mariam började undervisa år 2014  och har under sina 4år som danslärare jobbat med alla olika åldrar. Hon under visar idag i Disco och street.

Tove Palmborg

Tove har tävlat i discodans sedan hon var 12 år. Hon har bland annat en sjätteplats på VM i bagaget. Nu har hon lagt tävlingen på hyllan och fokuserar helhjärtat på att sprida sina kunskaper till hennes fantastiska elever. Det bästa hon vet är att se sina elever utvecklas och växa på dansgolvet. Tove har följande utbildningar: Sinclairs PDT-utbildning samt Ledarskaps utbildning på leksands gymnasium.

Elicia Jönsson

Elicia började som femåring träna och tävla i gymnastik, och har sedan nio års ålder dansat på Dala Dansstudio. Genom åren har hon hunnit prova på det mesta från hiphop och merengue till disco och cha-cha, men det är ändå disco och street som hon fastnat mest för. Dessa discipliner är hon är aktiv tävlande inom, och det även dess hon undervisar i. När Elicia inte dansar pluggar hon sista året på naturvetenskapsprogrammet, jobbar extra på förskola och som fotbollsdomare.

Emily Svedlund

Emily har dansat sedan hon var 3 år och har tävlat i discodans på elitnivå sedan 2012. Under åren har hon provat på många dansstilar som bland annat; Disco, Hiphop, modern, engelsk freestyle och jazz m.fl. Som danslärare är Emilys ambition att sprida dansglädje till alla.

Douglas Junger

Douglas Junger har tävlat i disco i fem år. Douglas har representerat Sveriges landslag i disco på både VM och EM. Han har tagit två bronsmedaljer på VM och en bronsmedalj på EM. Douglas undervisar i Fortnite på dansskolan. Han ska också gå SDO steg 1 utbildningen till våren.

Selma Löfgren

Selma började dansa barndans som 4-åring på Dala Dansstudio i Falun. Sedan 2011 har hon tävlat i discodans på elitnivå. Utöver disco har hon bl.a. dansat hiphop, jazz, modernt och artistic ballrom. Selma undervisar i disco/street och har som ambition att sprida dansglädje.

Rebecca Knott

Rebecca började dansa discodans när hon var 14 år. Innan dess hade hon gått på gymnastik sen hon var 6 år. Nu dansar hon även street. Rebecca undervisar i disco freestyle, disco/street och danslekis. Hon har genomgått Sveriges Dansorganisation, danslärare steg 1 och Sinclairs Academy Förberedande PDT Utbildning.

Hanna Wesström

Hanna har dansat sedan hon var liten. Sedan 2012 har hon tävlat i disco och varit mycket framgångsrik. Hon är bland annat svensk mästare i gruppdisco och har en tredje placering i VM. Hanna undervisar i disco och även i dance moves 30+ vilket hon uppskattar väldigt mycket och tycker är roligt.

Signe Fredholm

Signe började att dansa jazz när hon var åtta år och började att dansa både disco och hiphop när hon var 11 år. Just nu dansar hon bara hiphop och tävlar även i hiphop solo och duo. Hon kom 4a i bronsklass i hiphop solo på senaste SM i Västerås 2018 och hon har även gått upp och börjat tävla i silverklass. Signe undervisar i kurserna danslekis och barndans. Hon går det andra året på det samhällsvetenskapliga programmet med beteende inriktning på Kristinegymnasiet i Falun.

Sandra Ogeskär

Amanda Grabba

Amanda har undervisat i över 10 år och har dansat Dancehall sedan 2009, men har tränat dans i många stilar från popping och stomping till balett och jazz. Men hennes danspassion har länge legat i Dancehallen. Hon är en stolt medlem av Blackout Empire, en av Europas största dancehall grupper. Hon kom i trea i Sveriges Dancehall Queen tävling 2012 och kom tvåa i ett Dancehall Queen battle 2018. Amanda har rest till Jamaica flera gånger och tränat dancehall. Hon läste inriktning dans på gymnasiet och Falun, därefter flyttade hon till Stockholm och sedan till New York för att dansa på Broadway Dance Center. Hon har jobbat med flera svenska artister Linda Pira, Timbuktu, Gina Dirawi, Labyrint, Lani Mo, Dani M, Geedixon. Också haft shower och syns i musikvideor för Spice, Notch, Dexta Daps, I-octane, Lady Keys. På Amandas klasser kan man alltid förvänta sig en klass med högt tempo och mycket energi.

Sofia Idre

Sofia började dansa på Dala Dansstudio i Falun när hon var 7 år. Hon dansade Disco och Street och i Disco tävlade Sofia tills hon var 19 år i singel och par samt grupp där hon tävlade på elitnivå. Tidigare har hon undervisat i Disco, Jazz och Street och kommer nu att undervisa i Dance Moves 30+ och gruppträning Disco.

Christina ”Kicki” Nilsson

Christina kallas Kicki. Hon jobbar inom vården och inom restaurang. Kicki är en trogen socialdansare som dansat sedan hon var en liten flicka. Hon gick sin första buggkurs i Nyköping när hon var 9 år. Hon har varit dansarrangör i många år. Kicki undervisar i bugg och fox. Har gått Sinclairs Academy Förberedande PDT-utbildning.