Denna sida uppdaterades 2021-12-22

Folkhälsomyndigheten skriver:

“Det är viktigt att barns och ungas vardagsaktiviteter såsom träningar, övningar och liknande träffar i den egna föreningen fortsatt bedrivs. Även enstaka matcher, endagstävlingar, seriespel, föreställningar och liknande kan fortsatt genomföras, förutsatt att deltagarna är symtomfria, för att främja barns och ungas fritidsaktiviteter och fysisk aktivitet.”

Läs hela citatet och mer info om covid-19 till anordnare av fritidsaktiviteter för barn och unga på Folkhälsomyndighetens hemsida

Sinclairs fortsätter att på ett ansvarsfullt sätt bedriva vår dansverksamhet. Läs mer om våra åtgärder i Riskbedömningarna nedan.

Riskbedömningar 

Folkhälsomyndigheten har tagit fram verktyg för Riskbedömning vid aktiviteter och evenemang.

Riskbedömning Sinclairs 211222
Riskbedömning Camp Vinter Borlänge 2022

Detta gör vi tillsammans för att minska smittspridning

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
    Som alltid är vår rekommendation att man inte tränar om man är sjuk så har ni förkylningssymptom, stanna hemma tills ni varit symptomfria i minst två dagar innan ni kommer till dansen.
  • Tvätta händerna när ni kommer till dansskolan samt innan ni går hem, vi har fyllt på med tvål och pappershanddukar. Förutom tvål och vatten så finns handsprit i receptionen och i danssalarna.
  • Föräldrar väntar utanför.
    I vissa fall behöver föräldrar följa med in på dansskolan, exempelvis när det gäller små barn, men när inte detta behövs ber vi att föräldrar och andra anhöriga väntar utanför dansskolans lokaler så att vi undviker onödig trängsel.
  • Byt om hemma.
    Vi uppmanar alla elever att inte använda omklädningsrummen utan i möjligaste mån byta om hemma. Våra omklädningsrum är dock öppna för de som behöver använda dem.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns alla deras råd som vi ber er att ta del av  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/