Den 20 mars får Borås en ny dansskola när Sinclairs startar upp i staden. Det är Wilma Junger och Ylva Sved, båda från Falun, som tillsammans kommer att driva verksamheten.

HÄR ANMÄLER DU TILL DANSKURSER i BORÅS

“Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse nu när vi startar dansskolan” säger Ylva Sved som själv har tävlingsdansat i tio år och är flerfaldig svensk mästare. “Både Wilma och jag har undervisat dans länge på Sinclairs i Dalarna och har pratat om hur roligt det skulle vara att få göra det i egen regi. I och med att vi nu har hamnat i Borås känns det som att läget är rätt och vi är så glada över att ha Sinclairs med oss med all deras branschkunskap”.

 

Utöver egen erfarenhet som dansare är både Wilma Junger och Ylva Sved utbildade av Sveriges Dansorganisation och Svenska Gymnastikförbundet. De har under många år tränat svenska mästarna i gruppdisco och har gedigen erfarenhet av undervisning för barn och vuxna i alla åldrar och i många olika dansstilar. I Borås kommer danskurserna att bedrivas i Bäckängsskolans lokaler och vänder sig till barn i skolåldern. Under våren kommer flertalet elever att träffa på de glada dalkullorna när de besöker skolor och bedriver dansundervisning på gymnastiklektionerna.

 

Fakta:
Sinclairs Dansskola har funnits sedan 1997 och är en av de ledande dansskolorna i Sverige. Genom åren har tusentals elever börjat sin karriär på Sinclairs som undervisat många svenska och nordiska mästare samt representanter för Sverige vid EM och VM. Sedan tidigare finns Sinclairs i Göteborg, Mölnlycke, Stockholm, Falun och Leksand och nu även i Borås.

 

Kontaktpersoner:

 

Sinclairs Sverige

Ted Heikura,
ted@localhost

Sinclairs Borås
Ylva Sved och Wilma Junger
boras@localhost