Till hösten går Sinclairs Stockholm och Sabor Latino Dance Academy samman i en ny dansskola under namnet Sinclairs Sabor Latino Dance Academy. Verksamheten kommer att bedrivas i Sinclairs lokaler i Solna. 

För Sinclairs kunder innebär det att från och med höstens kursstart, vecka 35, ingår även Sabor Latinos kursutbud i priset för Guldkort. 

Målet är att skapa den bästa möjliga miljön för dans och samla många olika dansstilar under samma tak.

Ted Heikura, VD för Sinclairs Sverige, säger att man ser fram emot samarbetet med Susie Häggqvist, Sabor Latino Dance Academys grundare, som är en av de stora aktörerna på Stockholms Salsascen. Susie kommer även att undervisa på Sinclairs klasser Latin Ladies.

Fakta Sabor Latino Dance Academy

Sabor Latino Dance Academy öppnade sina dörrar i januari 2017 och erbjuder terminskurser, privatlektioner, drop-in kurser, workshops och mycket mer, med fokus på de latinamerikanska danserna salsa, bachata, cha cha cha & merengue.
Susie Häggqvist var med och grundade Sabor Latino Dance Academy och hon har närmare 20 års erfarenhet som dansare, koreograf samt instruktör och undervisar med bra pedagogik och positiv energi! Stor vikt läggs vid att alla ska känna sig välkomna när de kommer och dansar! Som tävlingsdansare har Susie blivit trefaldig svensk mästare i salsa par, bronsmedaljör på världsmästerskapen i cha-cha-cha par samt har flera flera internationella meriter från tävlingar i Salsa Cabaret, Salsa pro-Am team och Salsa Ladies Team.

Fakta Sinclairs Dansskola

Sinclairs Dansskola har funnits sedan 1997 och är en av de ledande dansskolorna i Sverige. Genom åren har tusentals elever börjat sin karriär på Sinclairs som undervisat många svenska,  nordiska, europeiska och världsmästare. Sinclairs finns i Solna, Falun, Leksand, Borlänge, Göteborg och Mölnlycke. Alla Sinclairs dansskolor är certifierade medlemmar i Sveriges Dansorganisation, SDO, vilket även ger möjlighet för eleverna att tävla i Swedish Dance League. Certifieringen innebär, förutom att dansskolan uppfyller SDOs högt ställda krav på lokaler och tydlighet vad gäller utbud, regler, priser och försäkring att en majoritet av personalen är utbildad. Vidare ska en dansskola för att bli certifierad uppfylla lagkrav som systematiskt arbetsmiljöarbete, systematiskt brandskyddsarbete samt ha en upprättad likabehandlingsplan.