Workshop med Karolina “Eywa” Carlsson

Eywa håller i workshop i Dancehall och Female Dancehall.

Dag & Tid: Lördag 2 mars

13.00 – 14.00 – Dancehall

14.15 – 15.15 – Female Dancehall (åldergräns 15 år)

Plats: Sinclairs Göteborg,

Pris:

Pris för 1 klass: 250 kr
Pris för 2 klasser: 400 kr

ANMÄL DIG HÄR

Karolina “Eywa” Carlsson hade många års erfarenhet inom hiphop/street innan hon hittade sin kärlek till dancehallen. Hon är utbildad både i Sverige och New York och gör även regelbundet resor till Jamaica där hon fördjupat sig ytterligare inom stilen. Hon undervisar regelbundet runt om i Sverige och har även arbetat med några av scenens största artister och kom även 2:a i Sveriges Dancehall Queen tävling 2016. Tillsammans med sitt kompani Laces Creations jobbar hon aktivt med att bygga upp Göteborgs dancehall scen och uppträdde så sent som nu i januari på P3 guld galan tillsammans med Imenella.
Förklaring Dancehall
Dancehall är en dansant form av reggae som kommer från Jamaica. Rörelserna blir en dynamisk blandning där uttrycket både kan vara mjukt och sensuellt liksom coolt och intensivt. Dansas till de tyngsta beatsen från Kingston!
Förklaring Female Dancehall
Female Dancehall är en stil inom dancehall-spektrat som i sitt ursprungsland Jamaica endast utövas av kvinnor, därav sitt namn. Female dancehall präglas av att hitta mjukhet/rörlighet och kontroll över bröstkorg och inte minst höfter, central är nämligen den höftrörelse som benämns som en “whine”. Styrka, sensualitet, självförtroende och att vara stolt över sig själv och sin kropp är ledord inom denna stil. Denna klass är för 15 år+.