29 maj dansar vi Salsa & Bachata med Calle Sterner och Susie Häggqvist. Vi erbjuder två nivåer, nybörjare för dig som vill prova på dessa härliga danser, och fortsättning för dig som har erfarenhet av dansarna sedan tidigare.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

3 timmar Intensivkurs i Salsa & Bachata Par för Nybörjare eller fortsättningsnivå- med Susie & Calle

Lite om Calle
Dagen till ära gästas vi av Let’s Dance vinnaren Calle Sterner. Calle vann Let’s Dance 2019 tillsammans med Kristin Kaspersen och har dansat i finalen flertalet gånger. Innan Let’s Dance tog hela Sverige med storm, hann Calle vinna flera stora danstävlingar och han kan bl.a. titulera sig som Svensk Juniormästare i de Latinamerikanska danserna, Cha-Cha, Rumba, Samba, Jive & Paso doble.

 

Lite om Susie
Susie Häggqvist har en gedigen erfarenhet som dansare, instruktör och koreograf och behärskar alla olika typer av latinamerikansk dans såsom salsa (Cubana, On1, On2/Mambo, Colombiansk salsa), Chachacha och Bachata. Hennes dansstil kännetecknas av hennes musikalitet och improvisationsförmåga.

Lite om nivån
På denna intensivdag är det Pardans som gäller. Du väljer mellan nybörjarnivå om du inte har dansat förut eller om du har mycket lite erfarenhet av dessa danser. Om du har dansat förut och har erfarenhet av dansarna väljer du fortsättningsnivå.

Konceptet är enkelt: 1,5 timmar undervisning med Susie Häggqvist, 1,5 timmar med Calle Sterner.
Efter dina tre timmar skall du känna att du kan grundstegen i respektive dans, inga förkunskaper krävs.

Danslektionerna är anpassat till pandemi lagen vilket innebär att det är begränsat med platser. Dansskolans övriga covid-anpassningar kan du läsa om på vår riskanalys på hemsidan.

Lite om Bachata
Bachata är en sensuell pardans och musikform med ursprung i Dominikanska republiken. En dans där man både kan dansa tätt intill med någon man tycker om eller virvla runt med en ny bekantskap på dansgolvet. Den delas ofta upp i två olika stilar, Bachata Sensual och Bachata Dominicana. Vi lär ut en härlig ”fusion” av båda stilarna.

Lite om Salsa
Salsa är en mycket energisk, medryckande, sensuell och rolig pardans med många varianter av steg, snurrar och stilar. Musiken är rik på rytmer, improvisation och energi och är en fantastisk källa till att släppa loss och ha roligt! Salsan finns i flera olika stilar och många dansare blandar de olika stilarna. Vi lär ut en bred grund som ger dig en bästa förutsättningarna att senare fördjupa dig i en specifik stil om du skulle välja att göra det.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade