Börja tävla i dans

KORTA FAKTA OM TÄVLINGAR

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Innan tävlingen

Information via e-post och Facebook

Information om kommande tävlingar sprider Sinclairs via e-post till den som är anmäld på respektive tävling. Varje Sinclairs-skola har också en facebook-grupp för sina tävlingsdansare. Den är bra för dansare och föräldrar att vara medlem i då det ofta är där ”sista minuten information” meddelas. Sök på respektive dansskola och tävlingsdansare. Ex: Sinclairs Göteborgs Tävlingsdansare.

Tag med:

  • Säkerhetsnålar för att kunna sätta fast nummerlappen på kläderna
  • Vattenflaska
  • Matsäck eller pengar till mat
  • Kläder och skor att tävla i
  • Du anländer till tävlingsarenan i god tid (minst 1h) innan tävlingen börjar och anmäler dig till Sinclairs lagledare och hämtar där ut din nummerlapp
  • Lagledarna finns vid Sinclairs lagledarbord och har du frågor under dagen är det i första hand till dem du vänder dig

Sedan byter du om, värmer upp, stretchar samt går igenom din koreografi så att du är redo för tävlingsgolvet. Sinclairs anordnar vanligtvis gemensam uppvärmning. Tid för denna meddelas när du hämtar ut din nummerlapp. Vill du att någon av lärarna ska titta när du kör igenom din koreografi och ge tips och råd på plats innan tävlingen börjar får du själv komma fram och be om detta.

Under tävlingen

När tävlingen sätter igång gäller det att lyssna!

På din nummerlapp har du inte bara ditt nummer utan också vilket klass du tävlar i, vilka ronder och på vilket golv du ska dansa. Se till att vara redo att gå ut på golvet med god marginal så att du slipper stressa.

När det är dags för din klass och ditt nummer ropas upp går du ut på golvet, inväntar musiken, dansar och när musiken slutat tackar du och går av golvet. Du dansar i ca 1 minut i omgångar av max 13 dansare per golv. Vill du ha feedback efteråt gäller även här att du själv söker upp lagledarna och frågar.

Resultaten kommer upp på en storbildsskärm. Står ditt nummer med har du gått vidare till nästa rond. Oftast finns något som kallas Andra chansen vilket innebär att du får en till möjlighet att gå vidare.

Kan du av någon anledning inte medverka eller fortsätta en påbörjad tävling är det viktigt att du meddelar lagledarna detta så snart som möjligt så att de kan meddela tävlingsledningen. Föräldrar eller dansare får inte kontakta arrangör och tävlingsledningen utan all kontakt måste gå via lagledarna.  En domare får aldrig kontaktas av föräldrar, dansare eller lagledare.

Glöm inte att äta och dricka ordentligt under dagen så att du kan prestera ditt bästa.  Efter tävlingens slut säger man hejdå och åker hem.

ANMÄLAN TILL TÄVLING

COACHING & PRIVATLEKTIONER

  • När du har skaffat en SDL-licens är det fritt fram att anmäla till SD:s tävlingar
  • Anmälan till tävling sker på ditt konto på dans.se under fliken Mina tävlingssidor väjer du: Ny anmälan

Observera att du anmäler till rätt Rising Star tävling:

Stockholm= Liga 3
Dalarna= Liga 4
Göteborg= Liga 1

Bussresor

Sinclairs anordnar gemensamma bussresor till vissa tävlingar. Att åka buss är ett smidigt och roligt sätt att ta sig till tävling och både föräldrar och dansare är välkomna.

Aktuella bussresor hittar du här »

Under coachingen ges du möjlighet att träna på din dans och förbereda dig inför tävling. Vi erbjuder coaching för alla stilar och nivåer. Det går att anmäla till en hel period eller ta ”drop-in”. Drop-in betalas per gång.

Under en privatlektion arbetar du ensam med en lärare på det just du behöver träna på.  Du kan slipa på koreografin du redan har eller få en individuellt utformad tävlingskoreografi.

Vi erbjuder förutom enstaka lektioner också möjligheter till personlig dansträning (PDT) där du ihop med din tränare lägger upp din träning och dina mål för att få ut mesta möjliga av din dansupplevelse.

Läs mer om våra privatlektioner här »

Frågor och funderingar?

Har du frågor om tävlingsdans mejlar du  dessa till info@sinclairs.se eller pratar med din danslärare eller någon i receptionen. Vi har även regelbundna informationsmöten om tävlingsdans, läs mer om våra informationsmöten om tävlingsdans här.

SNABBLÄNKAR

TÄVLINGSLICENS
BÖRJA TÄVLA
TÄVLINGSKALENDER
BO & TRANSPORT

Varmt välkommen att börja tävlingsdansa med Sinclairs!