Våra tävlingsdanser

Sinclairs är en av landets mest framgångsrika dansskolor på tävlingsdansgolvet. Vi satsar fokuserat på att vara representerade i tävlingsammanhang och erbjuder därför ständig tillgång till friträning för tävlingsdansare, med coachade träningstillfällen flera gånger per vecka.

  • Team L Sinclair, f.d. svenska mästare i Gruppdisco, har genom sina två SM-guld, VM brons samt brons och silver på EM bevisat att Sinclairs kan matcha fram dansare till stordåd.
  • CS Dancecrew blev svenska och nordiska mästare, samt placerade sig på 3:e plats på EM.
  • I Pardans har Benjamin Jayakoddy & Maya Shachar haft stora framgångar med bl.a JSM guld.
  • Wilda Fundin blev Junior Världsmästare i Artistic Ballroom 2019
  • Vilma Örnskov blev 5-faldig Europamästarinna i Artistic Ballroom 2020

Disco

En mycket populär tävlingsdans som lockar både killar och tjejer. Disco är fartfyllt och underhållande för deltagare och publik. Sinclairs deltar på de flesta nationella tävlingar som arrangeras.

HipHop

Dansas till dagens RnB, hiphop och populärmusik. Hiphopens lite tyngre musik och stil lockar ofta killar.

Pardans

De fem latinamerikanska och de fem standarddanserna har blivit mycket uppmärksammade och populära genom TV-program som Let´s Dance. Sinclairs är en av landets främsta dansskolor när det handlar om s.k. Tiodans.

Sinclairs är också mycket framgångsrika i andra Pardansdiscipliner såsom Bugg, Swing, Salsa m.m.

Artistic Ballroom

Detta är en relativt ny tävlingsform där man tar de traditionella Pardanserna såsom Chacha, Vals, Salsa m.m. och tävlar antingen ensam (Solo), eller tillsammans med en kompis (Duo). Skillnaden på Duo och traditionell Pardans är att i Duodans tar man aldrig traditionell dansfattning utan framför koreografin sida vid sida.
Sinclairs är redan den dominerande svenska dansskolan i Artistic Ballroom.