Dansa, Känn, Lev

1997 startades dansskolan av Ted Heikura och Charlotte Sinclair . De var två unga tävlingsdansare som konkurrerade på danstävlingar runt om i Sverige. Ted representerade Göteborg och Charlotte kom från Örebro.

När Charlotte flyttade till Göteborg för att utveckla sin dans fortsatte de att tävla mot varandra men de upptäckte även att de hade något gemensamt, kärleken till dansen och passionen att undervisa.
Viljan att dela med sig av sina kunskaper och att ge andra möjligheten att på ett tryggt sätt utvecklas och upptäcka glädjen och spänningen i dansens värld.

De forna konkurrenterna blev nu partners och tillsammans startade de Sinclairs.

För att uppfylla sina drömmar arbetade de på ett åkeri om dagarna. Ted körde bil och Charlotte satt i växeln. På kvällarna undervisades de få elever som fanns och helgerna tillbringades genom att dela ut hemmagjorda reklamlappar till de boende i området.
Reklamutdelningen engagerade även vänner och familj som mer eller mindre frivilligt fick gå gata upp och gata ner i ur och skur.

Ska sanningen fram så var Ted och Charlotte inte några vidare bra lärare i början. Visst, de var duktiga dansare men att undervisa bra var inte samma sak. Det som saknades i erfarenhet och kunskap togs dock igen med entusiasm och omtanke.

Med tiden kom även erfarenhet och kunskap och då strömmade även eleverna till.
Två decennier senare är Sinclairs en av landets främsta dansskolor vilkens elever uppträder på TV och på scener runt om i världen. På tävlingsgolvet har vi fostrat svenska-, nordiska, europeiska och världsmästare. Många av våra tidiga elever har nu blivit stora och driver egna dansskolor. De fortsätter att sprida dansglädjen som de en gång upptäckte tillsammans med oss.

När vi driver dansskolan vidare in i framtiden bygger vi verksamheten på de värden som var så viktiga för Ted och Charlotte när dansskolan startades. Trygghet, Glädje, Utveckling och Spänning.

Välkommen att uppleva det tillsammans med oss.

Sinclairs

1997

2017