Dansa, Känn, Lev

1997 startades dansskolan av Ted Heikura och Charlotte Sinclair . Vi var två unga tävlingsdansare som konkurrerade på danstävlingar runt om i Sverige. Ted representerade Göteborg och Charlotte kom från Örebro.

När Charlotte flyttade till Göteborg för att utveckla sin dans fortsatte vi att tävla mot varandra men vi upptäckte även att vi hade något gemensamt, kärleken till dansen och passionen att undervisa.
Viljan att dela med oss av våra kunskaper och att ge andra möjligheten att på ett tryggt sätt utvecklas och upptäcka glädjen och spänningen i dansens värld.

De forna konkurrenterna blev nu partners och tillsammans startade vi Sinclairs.

För att uppfylla våra drömmar arbetade vi på ett åkeri om dagarna. Ted körde bil och Charlotte satt i växeln. På kvällarna undervisade vi de få elever vi hade och helgerna tillbringades genom att dela ut hemmagjorda reklamlappar till de boende i området.
Reklamutdelningen engagerade vi även vänner och familj i som mer eller mindre frivilligt fick gå gata upp och gata ner i ur och skur.

Ska sanningen fram så var vi inte några vidare bra lärare i början. Visst, vi var duktiga dansare men att undervisa bra var inte samma sak. Det vi saknade i erfarenhet och kunskap tog vi dock igen med entusiasm och omtanke.

Med tiden kom även erfarenhet och kunskap och då strömmade även eleverna till.
Två decennier senare är Sinclairs en av landets främsta dansskolor och våra elever uppträder på TV och på scener runt om i världen. På tävlingsgolvet har vi fostrat svenska-, nordiska, europeiska och världsmästare. Många av våra tidiga elever har nu blivit stora och driver egna dansskolor. De fortsätter att sprida dansglädjen som de en gång upptäckte tillsammans med oss.

När vi driver dansskolan vidare in i framtiden bygger vi vår verksamhet på de värden som var så viktiga för oss när vi startade dansskolan. Trygghet, Glädje, Utveckling och Spänning.

Välkommen att uppleva det tillsammans med oss.

Ted & Charlotte

1997

2017