Tävlingsdansa med Sinclairs!

Här finns allt du behöver veta.

Sinclairs är en av landets mest framgångsrika dansskolor på tävlingsdansgolvet. Vi satsar fokuserat på att vara representerade i tävlingsammanhang och erbjuder därför ständig tillgång till friträning för tävlingsdansare, med coachade träningstillfällen flera gånger per vecka.

Disco
Disco är en dans som kännetecknas av högt tempo och mycket energi som fick fäste i Sverige under början av 2000-talet. I disco kombineras fartfyllda danssteg med tekniska moment så som hopp, kickar och snurrar i en härlig blandning! Idag är det en av de mest populära stilarna att tävla i med flera tusen aktiva deltagare bara i Sverige!

HipHop
Hiphop är inte bara en dansstil utan del av en hel kultur (där dansen ingår) som har sitt ursprung i 1970-talets New York och som sedan spred sig över världen på 80- och 90-talet. Den fokuserar mycket på groove och känsla och kan även innehålla inslag av golvkombinationer!

Pardans
Pardans kan bestå av allt från de klassiska tiodanserna i standard och latin som under senare år fått mycket uppmärksamhet genom populära TV-program som Let’s Dance till andra stilar så som salsa, bachata, bugg och swing! Vi på Sinclairs är en av landets främsta dansskolor när det kommer till tiodans med både fina internationella placeringar och flera SM-guld men är också mycket mycket framgångsrika i andra discipliner såsom bugg, swing, salsa m.m.

Artistic Ballroom
Artistic ballroom är en relativt ny tävlingsform där man tar de traditionella pardanserna såsom cha-cha, vals, salsa m.m. och tävlar antingen ensam (solo), eller tillsammans med en kompis (duo). Skillnaden på duo och traditionell pardans är att i duo tar man aldrig traditionell dansfattning utan framför koreografin sida vid sida. Sinclairs är sedan några år tillbaka den dominerande svenska dansskolan i artistic ballroom med stora framgångar både nationellt och internationellt!

Varmt välkommen att börja tävlingsdansa med Sinclairs!