Danskurs for vuxna

Välkommen till Sinclairs – Nyckeln till ditt nya jag

 Är du redo att ge dig själv en nytändning? Letar du efter en rolig och energifylld aktivitet som inte bara förbättrar din kondition utan även ditt humör? Då har du kommit rätt! Hos oss på Sinclairs erbjuder vi spännande och varierande danskurser för vuxna, där varje steg är en resa mot en friskare och gladare version av dig själv.
Sinclairs Dansskola i Göteborg ligger på Lergöksgatan 4A i Västra Frölunda.

Boka din danskurs här, klicka på den dansstil du är intresserad av:

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Varför välja Sinclairs?

1. Bättre Kondition:

Ta ett steg bortom det vanliga träningspasset och sätt fart på din kondition genom dans! Våra kurser är utformade för att utmana ditt hjärta och stärka din uthållighet på ett underhållande sätt.

2. Förbättrad Allmän Hälsa:

Dans är inte bara en träningsform; det är en terapi för kropp och själ. Upplev ökad flexibilitet, förbättrad balans och en starkare kropp samtidigt som du investerar i din övergripande hälsa.

3. Frigörande Endorfiner:

Varför nöja sig med tråkig träning när du kan dansa in ditt välmående? Dans frigör endorfiner, kroppens egna “må-bra-hormoner”, och ger dig en naturlig boost av glädje och energi.

4. Roligt och Socialt:

Glöm ensidiga träningspass – hos oss är varje lektion en fest! Ta del av den positiva atmosfären, lär dig nya stilar och skapa minnen tillsammans med likasinnade vuxna. Dans är inte bara motion, det är även en social aktivitet som öppnar dörrarna till nya vänskaper.

5. Musik och Rörelse – Den Oslagbara Kombinationen:

Låt dig svepas med av rytmerna och låt kroppen svara på musikens lockande toner. Dans är inte bara motion – det är konst, uttryck och en oslagbar kombination av musik och rörelse för vuxna som vill ha kul samtidigt som de tränar.

Boka Din Dansresa Idag!

Ge dig själv förmånen av en hälsosam och livfull tillvaro. Boka din plats på Sinclairs idag och upplev glädjen av dans som träningsform. Oavsett om du är nybörjare eller har dansat i årtionden, har vi en kurs som passar dig.

Kom och dansa med oss på Sinclairs – där varje steg är ett steg mot en hälsosammare och gladare du!

Boka din danskurs här, klicka på den dansstil du är intresserad av:

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

“Hela jag började må så mycket bättre när jag hittade tillbaka till dansen.” , säger Anna Lindgren, 40 år, som går danskurs för vuxna i Göteborg på Sinclairs. “Så mycket glädje och så lite prestationsångest.”

Konceptet med danskurser för vuxna som kallas Dance Moves 30+ och 50+ startades av Ted Heikura, VD för Sinclairs dansskola i Göteborg. Han ville förenkla för alla de vuxna som sökte sig till dansskolan men inte kände sig hemma i det befintliga danskurserna där många barn och ungdomar går. “I och med danskurserna för vuxna kan man anmäla sig i den grupp där man känner att man hör hemma” säger Ted. “Det är inte låst till en persons faktiska ålder utan är snarare en indikation på hur svår koreografin är och hur snabbt man går framåt. Vi har både 18- och 60-åringar som går danskurs för vuxna 30+ och känner att de hittat rätt.”

“Danskursen för vuxna har gett mig så mycket glädje”, säger Åsa Hultén, 52 år som dansar på Sinclairs. “Den positiva respons och uppmuntran vi ger varandra i gruppen är unik. Den får jag inte på min vanliga träning.” 

“Våra danskurser för vuxna är kanske de mest uppskattade som vi har på dansskolan.”
säger dansläraren Charlotte Sinclair och fortsätter “Jag har alltid älskat att undervisa och dans är min passion. Men detta att få ha en danskurs med vuxna det ger en helt annan dimension till mitt arbete, det är så kul!”.

En av nycklarna till att danskurser för vuxna i Göteborg är så populära tror Charlotte är att det är riktiga danskurser och inte danspass som finns på många gym. Man lär sig att dansa och får jobba på teknik och utövande, inte bara flås. Att delta på danskurs för vuxna ger också en gemenskap som man inte hittar på ett aerobicpass. 

Dans är positivt för hälsan

Att dansa har många fördelar, både för kroppen och huvudet. Hanna Poikonen, forskare inom neurologi vid Helsingfors universitet, har skrivit en avhandling som visar att dansandet är positivt för fysiken och den mentala hälsan. Forskningen visar att dans som fritidssysselsättning och motionsform, inte bara är rolig, utan även nyttig. Tack vare rörelseformens kreativa inverkan på hjärnan, kan till exempel demens undvikas om man ägnar sig åt att dansa eftersom aktiviteter av det här slaget visar sig vara bra för minnet.
Även Eva Bojner Horwitz, som forskat om dans i tjugo år, beskriver hur dansen på olika sätt kan bidra till ökad empati och livskvalitet samt kan påverka inlärning och minska smärta.

Om Sinclairs

Sinclairs Dansskola har funnits sedan 1997 och är en av de ledande dansskolorna i Sverige. Genom åren har tusentals dansare börjat sin karriär på Sinclairs som undervisat många svenska och nordiska mästare samt representanter för Sverige vid EM och VM. Alla Sinclairs dansskolor är certifierade medlemmar i Sveriges Dansorganisation, SDO, vilket även ger möjlighet för eleverna att tävla i Swedish Dance League. Certifieringen innebär, förutom att dansskolan uppfyller SDOs högt ställda krav på lokaler och tydlighet vad gäller utbud, regler, priser och försäkring att en majoritet av personalen är utbildad. Vidare ska en dansskola för att bli certifierad uppfylla lagkrav som systematiskt arbetsmiljöarbete, systematiskt brandskyddsarbete samt ha en upprättad likabehandlingsplan.

Danskurser for vuxna