Intensivkurs för nybörjare i pardans

Välkommen till Sinclairs Dansskola – Din plats för en fantastisk resa in i pardansens underbara värld!

Vi erbjuder fyra veckors rolig intensivkurs i pardans för vuxna, speciellt utformade för nybörjare utan några förkunskaper. Oavsett om du anmäler dig själv eller med en danspartner är våra kurser det perfekta sättet att uppleva glädjen och gemenskapen i pardans. Vi dansar i fräscha, ljusa lokaler på Charlottenburgsvägen 1 i Solna.

Klicka på länken för att se våra intensivkurser för nybörjare:

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Varför välja våra pardanskurser?

Mångsidighet: Under de fyra veckorna kommer du att lära dig att behärska grunderna i populära danser som bugg, salsa och cha-cha-cha. Våra erfarna instruktörer kommer att guida dig genom varje steg och göra lärandet till en lekfull upplevelse.

Inga förkunskaper krävs: Oavsett om du har två vänsterfötter eller redan har några danssteg i bagaget, är våra kurser utformade för att passa alla nivåer. Vi tror att alla kan lära sig dansa och ha kul samtidigt!

Perfekt för par: Pardans är en fantastisk aktivitet för par. Du får inte bara njuta av mysig tid tillsammans, utan du lär dig också något roligt och utmanande. Musiken, rörelserna och den kroppsliga kontakten frigör endorfiner och skapar en energifylld atmosfär.

Flexibilitet: Efter att du har avslutat nybörjarkursen har du möjlighet att fortsätta till våra kurser på nästa nivå. Här fördjupar du dina färdigheter, lär dig fler turer och får möjlighet att öva på att föra och följa. Du behöver inte ens anmäla dig med en partner om du inte vill.

Våra instruktörer: Våra dedikerade och professionella instruktörer har lång erfarenhet av att undervisa i pardans. De skapar en positiv och stödjande miljö där du kan växa som dansare och ha kul under hela kursen.

Hur du anmäler dig: Anmälan är enkelt och smidigt. Välj den kurs som passar dig bäst och boka din plats online. Om du är osäker på vilken nivå du ska börja på, kontakta oss gärna så hjälper vi dig att hitta rätt.

Klicka på länken för att se våra intensivkurser för nybörjare:

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Ta det första steget mot en spännande och underhållande dansresa med Sinclairs Dansskola i Solna! Vi ser fram emot att välkomna dig till våra kurser och dela glädjen i pardansens värld

Vi finns på Charlottenburgsvägen 1 i Solna på kort gångavstånd från pendeltåg, tvärbana och tunnelbana. Klicka här för att se en karta.
Våra lokaler är ljusa, luftiga och fräscha. Klicka här för att se bilder.

Sinclairs Dansskola

Sinclairs Dansskola har funnits sedan 1997 och är en av de ledande dansskolorna i Sverige. Genom åren har tusentals dansare börjat sin karriär på Sinclairs som undervisat många svenska och nordiska mästare samt representanter för Sverige vid EM och VM. Alla Sinclairs dansskolor är certifierade medlemmar i Sveriges Dansorganisation, SDO, vilket även ger möjlighet för eleverna att tävla i Swedish Dance League. Certifieringen innebär, förutom att dansskolan uppfyller SDOs högt ställda krav på lokaler och tydlighet vad gäller utbud, regler, priser och försäkring att en majoritet av personalen är utbildad. Vidare ska en dansskola för att bli certifierad uppfylla lagkrav som systematiskt arbetsmiljöarbete, systematiskt brandskyddsarbete samt ha en upprättad likabehandlingsplan.

Stor gemenskap och vänner för livet

Sinclairs har ett brett utbud av danskurser i Stockholm för vuxna. “Man kan välja att dansa i par eller solo, vi har även grupper som tävlar tillsammans, så kallade Teams” berättar Ted Heikura, VD på Sinclairs dansskola i Stockholm. “Vi har väldigt många vuxna som dansar hos oss, de flesta är 40-60 år men det finns även yngre och äldre vuxna som dansar hos oss. Dans är en väldigt uppskattad aktivitet och leder ofta till stor gemenskap och vänner för livet”.

Dans är positivt för hälsan

Dans är inte bara en underhållande konstform utan har också betydande hälsofördelar, både fysiskt och psykiskt. Hanna Poikonen, forskare inom neurologi vid Helsingfors universitet, har skrivit en avhandling som visar att dansandet är positivt för fysiken och den mentala hälsan. Forskningen visar att dans som fritidssysselsättning och motionsform, inte bara är rolig, utan även nyttig. Tack vare rörelseformens kreativa inverkan på hjärnan, kan till exempel demens undvikas om man ägnar sig åt att dansa eftersom aktiviteter av det här slaget visar sig vara bra för minnet.
Även Eva Bojner Horwitz, som forskat om dans i tjugo år, beskriver hur dansen på olika sätt kan bidra till ökad empati och livskvalitet samt kan påverka inlärning och minska smärta.

Här är några av de positiva aspekterna av att dansa regelbundet:

Fysiska fördelar:

  1. Kondition och hjärt-hälsa: Dans är en utmärkt form av kardiovaskulär träning, vilket innebär att det förbättrar hjärtats hälsa och ökar konditionen. Det hjälper till att öka blodcirkulationen och stärker hjärtmuskulaturen.
  2. Flexibilitet och balans: Dans involverar olika rörelser och positioner som kan förbättra kroppens flexibilitet och balans. Detta kan leda till minskad risk för skador och förbättrad kroppshållning.
  3. Muskelstyrka och toning: Genom att engagera olika muskelgrupper under dansrörelserna bidrar det till att öka muskelstyrka och toning. Dans är en komplett träning som aktiverar olika delar av kroppen.
  4. Viktminskning och kaloriförbränning: Dans, särskilt mer intensiva stilar, kan vara en effektiv metod för viktminskning och kaloriförbränning. Det är ett roligt sätt att bränna energi och upprätthålla en hälsosam vikt.

Psykiska fördelar:

  1. Stressreducering: Dans fungerar som en form av uttryck och kan vara ett kraftfullt verktyg för att minska stress. Rörelsen och musiken kan frigöra spänningar och öka produktionen av endorfiner, vilket hjälper till att skapa en känsla av välbefinnande.
  2. Förbättrad humör: Dansen utlöser positiva känslor och kan fungera som en naturlig “lyckopiller”. Att delta i dansaktiviteter kan hjälpa till att bekämpa depression och ångest genom att öka produktionen av serotonin och dopamin.
  3. Ökad självkänsla och självförtroende: Att behärska nya dansrörelser och utveckla färdigheter kan öka självkänslan och självförtroendet. Den positiva feedbacken från att uppträda eller dansa i grupp kan stärka en positiv självbild.
  4. Social interaktion: Dans är ofta en social aktivitet, vilket främjar social interaktion och gemenskap. Att delta i dansklasser eller evenemang ger möjlighet att träffa nya människor och bygga meningsfulla relationer.

Sammanfattningsvis kan dans vara en mångsidig och rolig metod för att främja både fysisk och psykisk hälsa. Oavsett om det är som en del av en formell träning eller bara som en spontan danssession i vardagen, ger dans en rad hälsofördelar som sträcker sig över kropp och själ.

Barndans